Ga naar de inhoud

Ondertekenen van de anterieure overeenkomst

De verwezenlijking van een hospice in de gemeente Krimpenerwaard is met het tekenen van een zogenaamde anterieure overeenkomst weer een stap dichterbij gekomen. 

“Hiermee is de weg vrijgemaakt om te komen tot een ontwerp-bestemmingsplan”, vertelt voorzitter Jan Dekker namens Stichting Hospice Krimpenerwaard. “Daarmee wordt de bouw van het hospice met bijbehorende terreininrichting mogelijk.”

Het hospice is gepland in Bergambacht, op een locatie aan de Tussenlanen.

Ter inzage
Het door de stichting opgestelde ontwerp-bestemmingsplan ligt tot en met 24 januari ter inzage bij de gemeente.

“Wij rekenen op een positief verloop van dit proces en gaan de komende periode verder met de voorbereidingen van het bouwontwerp,” zegt Dekker. “Ook zetten we in op het verwerven van de financiële middelen, de organisatie en de inrichting.”

Nieuw in Krimpenerwaard
In een hospice krijgen ongeneeslijk zieke mensen zorg en verblijf in een huiselijke sfeer, tot aan het overlijden. In de Krimpenerwaard is nog geen dergelijke voorziening.

Dekker eerder in Het Kontakt over de invulling: “We hebben gekozen voor een hospice met vier à vijf kamers voor de gasten. Daarnaast komen er ‘ondersteunende ruimtes’, waaronder een keuken, een kamer voor de medewerkers en de vrijwilligers, en een familiekamer met overnachtingsmogelijkheid.”

Vrijwilligers
Stichting Hospice Krimpenerwaard komt graag in contact met mensen die als vrijwilliger actief willen worden in en rond het hospice. Voor meer informatie: communicatie@hospicekrimpenerwaard.nl

Wie het hospice financieel wil ondersteunen, kan contact opnemen met: penningmeester@hospicekrimpenerwaard.nl

Overgenomen uit hetkontakt.nl editie Krimpenerwaard