Ga naar de inhoud

Leo van Veen: Alle vertrouwen in realisering hospice

18 oktober 2021

Toen Leo van Veen gevraagd werd om zich mede in te zetten voor Hospice Krimpenerwaard, reageerde hij meteen enthousiast. Sindsdien maakt hij als secretaris deel uit van het Dagelijks Bestuur.

“Ik vind het van groot belang dat we het voorzieningenniveau in de Krimpenerwaard op een goed peil houden”, zegt Leo van Veen, met Lint Notarissen gevestigd in Lekkerkerk. “Een ‘eigen’ hospice voor onze regio sluit daarbij aan. Aan de totstandkoming daarvan werk ik dan ook graag mee.”

Leo van Veen
Leo van Veen

Van Veen ziet een tendens waarin steeds meer voorzieningen richting stad verschuiven, waardoor de vitaliteit van de dorpen in de Krimpenerwaard onder druk komt te staan. “Veel mensen die in ons gebied wonen, ervaren het ‘Krimpenerwaard-gevoel’. Het is lastig te omschrijven, maar ook ik ervaar het zo. Ik vestigde me hier met mijn gezin halverwege de jaren negentig en ben de Krimpenwaard en de Krimpenerwaarders gaan waarderen. Reden waarom De Waard als ‘thuis’ voelt. Andere mensen denken daar exact hetzelfde over. De aanwezigheid van een hospice is alleen daarom al gewenst, zeker voor mensen die de laatste weken van hun leven met aandacht, liefde en goede zorg omringd willen doorbrengen. Voor wie dat thuis of in een zorgcentrum moet missen, is er de warmte van het ‘bijna thuis’ hospice. Het spreekt mij zeer aan om daar aan mee te mogen werken. Als notaris heb ik verstand van organisaties en samenwerking tussen partijen. Die kennis wil ik zeker gaan inzetten. Voor wat betreft het secretariaat heb ik ondersteuning van Willy Kok, één van de medewerksters van Lint Notarissen. Zij is bij de vergaderingen van het bestuur aanwezig en verzorgt de notulen. Enorm fijn dat ze dat wil doen.”

Leo van Veen verwacht veel van de samenwerking binnen het bestuur van Hospice Krimpenerwaard. “Een mooie, gemêleerde groep mensen met elk hun deskundigheid én een berg aan levenservaring. Met elkaar en de mensen om ons heen moeten we het hospice van de grond kunnen tillen. Sterker nog: ik heb daar alle vertrouwen in. De Krimpenerwaard heeft zo’n voorziening écht nodig”.